Yağ alkolleri

INCI: C12-16 Alcohols

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Formüle yapı ve yumuşaklık veren yağ alkolleridir; kurutucu etanol gibi davranmazlar. Bariyer üzerinde yumuşatıcı etki gösterebilirler. Gözenek tıkama ve endokrin bozucu riskleri düşüktür.

Faydaları

Krem dokusunu stabilize eder ve cilde daha konforlu yayılma sağlar. Kuruluk hissini azaltmaya yardımcı olabilir. Genellikle hassas ciltlerde iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Nadiren çok hassas ciltlerde hafif iritasyon yapabilir.

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.