Kozmetik

C14-22 Alkoller

INCI: C14-22 Alcohols2 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Yağ alkolleri olarak kıvam ve yumuşaklık sağlar. Klasik kurutucu alkol gibi davranmaz; bariyer üzerinde yumuşatıcı etki gösterebilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

Krem dokusunu stabilize eder ve cilde daha zengin bir his verir. Kuruluk hissini azaltmaya yardımcı olabilir. Genelde iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bazı çok hassas ciltlerde nadiren irritasyon yapabilir. Akneye eğilimli ciltlerde ağır his bırakabilir. Alerjik kontakt dermatit nadirdir.

Bu içeriği içeren ürünler

2 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.