Setil Stearat

INCI: Cetyl Stearate

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Krem dokusunu veren yumuşatıcı ve kıvam artırıcı bir yağ esteridir. Ciltte kayganlık ve yumuşaklık sağlar, bariyer üzerinde koruyucu film oluşturabilir. Ancak bazı akneye yatkın ciltlerde gözenek tıkama potansiyeli orta düzeydedir.

Faydaları

Kuru ciltte rahatlatıcı ve yumuşatıcı his bırakır. Ürünün daha kalıcı ve konforlu yayılmasına yardımcı olur.

Dikkat edilmesi gerekenler

Yağlı veya komedona eğilimli ciltlerde ağır gelebilir ve gözenek tıkanmasına katkı sağlayabilir.

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.