Kozmetik

Lauryl PEG/PPG-18/18 Metikon

INCI: Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Silikon bazlı yüzey aktif ve emülgatördür; pigmentlerin ve yağ fazının dengeli dağılmasına yardım eder. Fondötenin sürülmesini kolaylaştırır ve daha düzgün bir film oluşturur. Bariyer üzerinde hafif film etkisi olabilir ama genelde düşük tahriş profiline sahiptir. Gözenek tıkama riski düşüktür.

Faydaları

Ürünün ciltte daha eşit yayılmasını sağlar. Kalıcılığı ve dokusal konforu artırabilir. Çoğu kullanıcıda alerjik kontakt dermatit riski düşüktür. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Dikkat edilmesi gerekenler

PEG/PPG türevleri hassas ciltlerde nadiren iritasyon yapabilir. Bariyeri bozulmuş ciltte yanma hissi oluşturabilir. Belirgin komedojenik veya hormon bozucu risk beklenmez. Genel olarak orta-düşük riskli bir yardımcı bileşendir.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.