KozmetikGıda

Magnezyum Oksit

INCI: Magnesium Oxide3 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Emici ve doku düzenleyici olarak görev yapar. Ürünün yağ kontrolünü ve akışını destekler. Cilt bariyerini doğrudan bozmaz. Gözenek tıkama riski düşüktür. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

Mat görünüm sağlamaya yardımcı olur. Pudranın daha kuru ve sabit hissedilmesine katkı verir. Genelde düşük riskli bir mineral bileşendir. Hassas ciltlerde çoğu zaman tolere edilir. Makyaj performansını artırabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Toz formunda solunması istenmez. Çok kuru ciltte rahatsızlık hissi verebilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşüktür. Ciltte kalıcı toksisite beklenmez. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Bu içeriği içeren ürünler

3 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.