Kozmetik

Zeytinyağı Desil Esterleri

INCI: Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables4 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Zeytinyağından elde edilen bu fraksiyon, cildi yumuşatan ve formüle zenginlik katan emollient özellik gösterir. Bariyer yüzeyinde su kaybını azaltmaya yardımcı olabilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür ama çok yağlı ciltlerde ağır gelebilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşük-orta düzeydedir; bitkisel kaynaklı olduğu için hassas kişilerde nadiren reaksiyon olabilir. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

Kuru ve mat ciltte daha besleyici bir his sağlar. Kremi daha dolgun ve rahat sürülebilir hale getirir. Ciltte yumuşaklık ve esneklik hissini artırabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Bitkisel içeriklere duyarlı kişilerde nadiren iritasyon veya hassasiyet yapabilir. Çok akneli ciltlerde ağır his bırakabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

4 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.