Kozmetik

PEG-9 Polidimetilsiloksietil Dimetikon

INCI: PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone2 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Silikon bazlı emülgatör ve dağıtıcı olarak formülün karışmasını sağlar. Ürünün ciltte daha düzgün yayılmasına ve stabil kalmasına yardım eder. Bariyer üzerinde hafif film etkisi oluşturabilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür. PEG türevlerinde saflık kalitesi önemlidir; teorik olarak iz safsızlıklar nedeniyle dikkat edilir.

Faydaları

Kapatıcının homojen görünmesine katkı verir. Doku hissini iyileştirir. Ürünün topaklanmasını azaltabilir. Çoğu kullanıcıda iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Çok hassas ciltlerde nadiren iritasyon yapabilir. PEG türevleri için saflık ve üretim kalitesi önemlidir. Endokrin bozucu riskine dair güçlü bir kanıt yoktur.

Bu içeriği içeren ürünler

2 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.