Kozmetik

Poliglutamik Asit

INCI: Polyglutamic Acid1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Güçlü nem tutucu bir polimerdir ve cilt yüzeyinde su kaybını azaltmaya yardımcı olur. Bariyer konforunu destekleyebilir ve cildi dolgun hissettirebilir. Gözenek tıkama riski düşüktür. Endokrin bozucu risk beklenmez.

Faydaları

Kuruluk ve gerginlik hissini azaltmaya yardımcı olur. Hyalüronik aside benzer şekilde nem desteği sağlar. Genelde hassas ciltlerde de iyi tolere edilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Nadiren yapışkan his veya hafif iritasyon yapabilir. Alerjik kontakt dermatit riski düşüktür.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.