Kozmetik

Pirüvik Asit

INCI: Pyruvic Acid1 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Eksfolyan ve sebum düzenleyici özellik gösterebilen bir asittir. Cilt yüzeyini yenilemeye yardımcı olur ancak tahriş potansiyeli vardır. Bariyer üzerinde kurutucu etki yapabilir.

Faydaları

Pürüzlü doku ve yağlı görünümde fayda sağlayabilir. Akne eğilimli ciltlerde yardımcı olabilir. Gözenek tıkanıklığını azaltmaya katkı sunabilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Yanma, kızarıklık ve soyulma yapabilir. Hassas ciltte irritan dermatit riski vardır. Göz çevresinde kullanılmamalıdır.

Bu içeriği içeren ürünler

1 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.