Kozmetik

Kuşburnu çekirdeği yağı

INCI: Rosa Canina Seed Oil4 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Cildi yumuşatmaya, kaybı artmış lipitleri desteklemeye ve serumun kaygan yayılımını artırmaya yardımcı olan bitkisel bir yağdır. Bariyer desteği sağlayabilir ve kuru ciltte konfor hissini artırabilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür ama çok yağlı veya akneye eğilimli ciltlerde bazı kişilerde ağır gelebilir.

Faydaları

Antioksidan içeriği ve yağ asidi profili nedeniyle cilt bariyerini destekleyebilir. Kuruluk, gerginlik ve pul pul görünümde rahatlatıcı olabilir. Genelde alerjik kontakt dermatit riski düşüktür, ancak bitkisel yağlara hassasiyeti olanlarda reaksiyon görülebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Uçucu yağlar kadar sorunlu değildir ama tek başına komedojenik olmayan bir ürün garantisi vermez. Çok hassas veya akneye eğilimli ciltlerde fazla oklüzif his bırakabilir. Bitkisel kaynaklı olduğu için nadiren de olsa alerjik temas dermatiti yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

4 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.