Kozmetik

Trifolium Pratense (Yonca) Çiçek Ekstraktı

INCI: Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract2 üründe geçiyor

1 düşük risk · 10 yüksek risk

Ne işe yarar?

Bitkisel ekstrakt olarak saç derisini desteklemeye ve formüle antioksidan katkı sağlamaya yöneliktir. Bazı formüllerde saç görünümünü iyileştiren yardımcı aktif olarak kullanılır. Saç bariyerini dolaylı destekleyebilir, ancak güçlü bir tedavi edici aktif değildir.

Faydaları

Antioksidan ve yatıştırıcı bileşenler içerebilir, bu da saç derisi konforuna katkı sağlayabilir. Gözenek tıkama riski genelde düşüktür. Bitkisel kaynaklı olduğu için doğal içerik arayan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler

Baklagil/bitki ailesine duyarlı kişilerde alerjik kontakt dermatit riski artabilir. Bazı bitkisel ekstraktlarda fitoöstrojenik bileşenler bulunabildiğinden endokrin hassasiyeti olan kişiler temkinli olabilir, ancak yerleşik ciddi bir kozmetik risk kanıtı yoktur. Hassas saç derisinde kaşıntı veya kızarıklık yapabilir.

Bu içeriği içeren ürünler

2 üründe geçiyor

Güncelleme: 2026-11-04 · Nasıl puanlıyoruz?

Bu sayfa, Temiz İçerik'in gözden geçirilmiş madde veritabanından otomatik oluşturulmuştur; açıklamalar yapay zekâ desteğiyle hazırlanmıştır. Bu sayfa genel bilgilendirme içindir ve kişisel tıbbi tavsiye değildir. Ürünün kendi etiketindeki uyarılar ve bir sağlık uzmanının önerisi her zaman önceliklidir.